Giver post its bedre bundlinje…?

Giver afdækningspapir og post it stickers bedre bundlinje..?

På det netop gennemførte driftsledermøde i LAKexperten blev deltagerne udstyret med post its mens store stykker afdækningspapir var hængt på væggene. 1. del af opgaven der skulle løses var: hvor spilder du og dine svende tid i værkstedet? Og hvad tror du, det koster dig på bundlinjen?

De sidste 2 dage i maj havde 16 LAKexperten driftsledere sat hinanden stævne hos det nyligt ombyggede LAKexperten – Thisted. Men inden de gav sig selv lov til at se værkstedets fine nye faciliteter, var der sat fokus på procesoptimering. Eller rettere: Hvordan får vi det optimale flow i vores virksomhed og dermed flere biler igennem produktionen – samtidig med at vores svende får bedre tid til at udføre lakeringer? Måske en umulig opgave ved første øjekast, men undervejs hjalp teoretiske indlæg fra LAKexpertens egen proceskonsulent Morten Kjelde og Kædekonsulent Anders Riksted med til at synliggøre potentialer og bidrage med løsningsforslag. Et af spørgsmålene, som gav en god debat og syn for sagen, var: Hvor lang tid bruger vores svende på at lede efter værktøj og materialer? Ikke så lidt fandt man ud af, og derved var basis lagt til at optimere netop her. Fakta er, at flere produktionsvirksomheder har kunnet skære op til 20 % af deres produktionstid ved blot at fokusere på at minimere spildtid. Til gavn for både virksomhed og kunder.

Det blev til to dage med mange diskussioner og faglige snakke. Med i bagagen hjem fra mødet kom gode idéer og konkrete handlingsforslag til, hvad den enkelte driftsleder nu skal gøre på eget værksted.

Konklusionen er klar: Der ligger store værdier i at sætte spildtid på dagsordenen – på brunt papir.

Nyt ombygget LAKexperten værksted
På dag to viste indehaver Morten Nielsen og værkfører Jürgen Jansen rundt på virksomheden, som ud over at være LAKexperten – Thisted også er industrilakereriet 3N Lakering. 3N Lakering er en af Danmarks største industrilakeringsvirksomheder, der lakerer et væld af forskelligartede opgaver til industrien, landbruget og offshore. De tilbyder både våd- og pulverlakering samt slyngrensning og sandblæsning. I autodelen LAKexperten – Thisted har man hen over vinteren været i gang med en total ombygning, således at værkstedet nu er optimeret til at sikre høj kvalitet, hurtige gennemløbstider og ikke mindst forøget kapacitet.
Joan og Morten Nielsen ejer udover afdelingerne i Thisted også LAKexperten – Nykøbing Mors.Morten Nielsen

”Kombinationen med både industri- og autolakering under samme tag har vist sig at være rigtig for os. Netop fordi afdelingerne har den størrelse, om de har, kan vi være meget fleksible i hele vores måde at drive virksomhed på”, udtaler Morten Nielsen. ”Til dagligt har vi glæde af at kunne flytte kapacitet, medarbejdere og ikke mindst know how rundt i afdelingerne, og det giver samlet set et mere jævn og optimalt work flow, end hvis vi kun havde haft én type lakeringsvirksomhed. Særligt auto nyder godt af en jævn strøm af småindustriopgaver, da antallet af indkommende autoopgaver ofte er meget svingende, hvilket gør det svært at planlægge i god tid. Med ombygningen af LAKexperten – Thisted er vi både klar til at kunne tage flere biler ind, men vi er også godt forberedte til at øge vores ordreindgang i industrien. Den sidste del har igennem flere år været stødt stigende, og forventningen er, at dette vil fortsætte”, slutter Morten Nielsen